sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Pieni Merenneito Julkaisut

 
 
Pieni Merenneito on tällä hetkellä halutuin Disney klassikko. Se on julkaistu dvd:llä jo kaksi kertaa ja seuraava julkaisu menee vuoden 2013 puolelle.
Pienestä Merenneidosta on tullut myös kaksi VHS julkaisua, jotka tekevät tällä hetkellä kauppansa, koska monet haluavat nähdä tuon iki-ihanan klassikon vaikkakin formaatti olisi hieman vanhempi.
Ensimmäinen video julkaisu on tullut markkinoille 1989-1990 välillä, tarkkaa tietoa minulla ei kuitenkaan ole. Toinen video julkaisu tuli markkinoille tarkalleen 28.09.1998
Videoiden kannet ovat tyystin erilaiset. Ensimmäisen videon kotelo on täysin punainen ja tukeva.
Ensimmäisen videon dubbaukset ovat myös erilaiset kuin toisessa video julkaisussa, joten tässäkin asiassa on eroavaisuuksia.
 
Ehkä olen joskus maininnut blogissani etten koskaan ala keräämään Disney klassikoita VHS:änä. No, nyt olen kuitenkin pyörtänyt tuon päätökseni ja kokoelmastani löytyy vino pino Disney videoita, jotka esittelen lähitulevaisuudessa. :) En vain voinut vastustaa kiusausta, kun kirpputoreilla tulee vastaan hyvin halpoja videoita, joiden kansien kunto on ihan hyvä. Ja kuitenkin lapsuuteni vietin videoiden kulta-aikana niin jotenkin vain tuntuu luontevalta kerätä myös videoita.
 
Sattumalta löysin kaksi kappaletta tuota ensimmäistä julkaisua kirpputorilta. Molemmat maksoivat vain vaivaisen euron. Tulipa tuo klassikko myös katsottua ja täytyy sanoa, että ääni ja kuva olivat ihan täydelliset. Eivät tietysti mitään dvd luokkaa, mutta video oli säilynyt todella hyvin.
Toisen video julkaisun löysin myös kirpparilta eurolla tietenkin :)
 
 

 
 
Pieni merenneito ensimmäinen video julkaisu kaksin kappalein, ehkä joskus tulevaisuudessa luovun tuosta toisesta :)
 

 
 
Pieni Merenneito toinen video julkaisu
 

 
 
Ensimmäisen julkaisun video
 

 
 
Toisen julkaisun video
 
 
 
 
Ja tässä kaikki videot ja juhlajulkaisu dvd yhdessä
 









 
 




5 kommenttia:

  1. Can you send me the full movie of Pieni Merenneito in 1989 audio with Johanna Nurmimaa? :)

    VastaaPoista
  2. Sorry, but I can't send it to you.

    VastaaPoista
  3. Could you send the actual VHS copy of the first release to me so I can get it digitalised? I can send it back afterwards :) Email : waltdisneyfrozenfan@gmail.com :D

    VastaaPoista
  4. Hello ! I'm a foreign Disney fan and wanted to know if there a way to get the audio of the first version on The Little Mermaid in Finnish, I don't know if you know how to digitize a VHS or something, it would be so helpful for an entire community of fans. Thank you so much in advance :)

    VastaaPoista
  5. Or maybe do you just know somewhere on the web where I could get it ? I'm so sorry to bother you :(

    VastaaPoista